QUICKREST

En smart dävert som gör det enkelt att få med jolle, RIB eller vattenskoter på badbryggan. Sitter stabilt under färd och gör det enkelt att sjösätta och ta upp ur vattnet. Finns i flera utföranden med maxvikter om 300 kg, resp. max 500 kg. Även i en variant för er med grundare badbryggor, där svivelpunkten flyttas ut.

Däverten kan enkelt tas bort och lämnar då endast två fästpunkter som är snälla för fötter och tår.


 QR 250 Special med en Spark  

QR 250 std med en Brig 330

QR 400 med en Waverunner


UNIK VINSCHARM

En ny design på vinschandtaget underlättar vid lyft och rotation. Då vincharmen är böjd och formad efter skrovet, blir dragriktningen rätt. De gör att man enkelt drar upp även en tung RIB eller vattenskoter. Här har vi vår Q400, med en vattenskoter om en vikt på 450 kg. Vincharmen är som standard i delat utförande, så att den lätt kan stuvas undan vid behov.
STORT ANTAL REFERENSER

Quickrest är utvecklat av Sandtorv Design i Norge, och har redan installerats på hundratals båtar som används i Skandinaviska förhållanden. Tillverkningen sker i Sverige och Norge, och görs i noggrant utvalda material. I länken nedan hittar ni en del av de båtmodeller som Quickrest redan installerats på. Modeller

Quickrest finns i flera varianter för att passa din båt. Konstruktionen är beprövad sedan flera år och dussintals installationer finns redan.

QR 250 STD

Klarar en jolle, RIB eller vattenskoter med en maxvikt på 300 kg. Stabil konstruktion med lätt vikt i hög kvalitetsmaterial

 

QR 250 Special

Vid montage på mindre badbryggor kan man flytta ut vaggan för att göra det möjligt att rotera RIB/Skoter. 

QR 400 STD

Vår kraftigaste modell som klarar av att hantera vikter upp till 500 kg. Kan med fördel även monteras på bryggor


NU ÄVEN I SVART
Varför quickrest

När jollen är sjösatt tar vaggan minimalt med plats från badbryggan då den kan ställas vertikalt. 

Vill man få ännu mer utrymme, kan man med ett enkelt handgrepp montera av vaggan. Då finns endast två mindre rundade fästpunkter kvar, som är snälla mot fötter och tår.


SJÖSÄTTNING

RIB och vattenskoter sjösätts på ett par sekunder. Att enkelt kunna lyfta i och ur jollen är för många en förutsättning för att kunna nyttja både båtens badbrygga för sol och bad, och samtidigt få med sig en jolle för vattenlekar och landstigning. Det ger också en extra säkerhet, om något skulle hända med moderskeppet. 

KAN ÄVEN ANVÄNDAS PÅ BRYGGAN

Med ett par extra fästen kan man enkelt flytta vaggan till bryggan istället. Ett alternativ till att förvara RIB och vattenskoter på land.